Δευτέρα Αύγουστος 19 , 2019

Οι Γλάροι Αιγαίου στο Χριστοδούλειο ίδρυμα 18-12-2010

 

Η ομάδα των "Γλάρων Αιγαίου" το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε το Χριστοδούλειο Ίδρυμα" και με μαζί με τον ηθοποιό Σταύρο Νικολαΐδη μοίρασε δώρα στα παιδιά, κυρίως, όμως, πήρε και έδωσε αγάπη. Μοιραστείτε και εσείς μερικά από τα συναισθήματα που πήραν μαζί τους όσοι συμμετείχαν σ' αυτή την αποστολή αγάπης.

Το μέλλον, η ελπίδα, η αισιοδοξία και η αγάπη είναι έννοιες υπό αμφισβήτηση στην εποχή μας, ωστόσο, υπάρχει ένας τόπος  να τις συναντήσεις όλες μαζεμένες: Στο "Χριστοδούλειο Ίδρυμα" στο Χαϊδάρι.

1

 

 

Οι πληροφορίες που συλλέξαμε για την υπάρχουσα κατάσταση στο Χριστοδούλειο μας οδήγησαν στην απόφαση να κάνουμε προσωπικά δώρα στα 30 κορίτσια.

Πολύτιμες στην επιλογή των δώρων αποδείχτηκαν οι γνώμες ενός κοριτσιού και της μητέρας του, αφού στο Ίδρυμα συγκατοικούν: 2 παιδιά προσχολικής ηλικίας, 19 παιδιά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 9 ενήλικα, όλα κορίτσια.
Ευχαριστούμε τις φίλες μας  Ναταλία και  Σοφία για το χρόνο και τη βοήθειά τους στην αγορά των δώρων.

Μία φίλη, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της όταν πληροφορήθηκε την κίνησή μας, σε χρόνο μηδέν αγόρασε 11 βιβλία για τα παιδιά του γυμνασίου και λυκείου, μια προσφορά που ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα μεγαλύτερα κορίτσια, τα οποία πραγματικά διψούν για λογοτεχνική μάθηση  (οι περισσότερες είναι άριστες μαθήτριες).

Το μεσημέρι του Σαββάτου  οι Γλάροι Αιγαίου μαζί με τη Ναταλία, τη Σοφία, τη Λία Λάππα και το Σταύρο Νικολαΐδη φθάσαμε στο Χριστοδούλειο.
Κάθε έννοια χαράς, ευχαρίστησης και απίστευτου γέλιου στην υποδοχή μας από τα παιδιά, είναι αδύνατο να διατυπωθεί γραπτά γιατί θα αλλοιωθεί, ενώ, όπως ήταν φυσικό, ο Σταύρος μονοπώλησε το ενδιαφέρον των κοριτσιών και τα αυτόγραφά του έγιναν ανάρπαστα. Έτσι επωμίσθηκε την ευθύνη να τους μοιράσει και τα δώρα.

Δύο φίλοι καθηγητές, ο μαθηματικός Γρηγόρης και η φιλόλογος Ελένη, προσφέρθηκαν  να βοηθήσουν αφιλοκερδώς με ιδιαίτερα μαθήματα τα κορίτσια που θα δώσουν εξετάσεις.
Επίσης, ανακοινώσαμε στη διεύθυνση του Ιδρύματος ότι η εθελοντική "αιμοδοσία των Γλάρων Αιγαίου" συμπεριλαμβάνει πλέον και τα παιδιά του Χριστοδούλειου Ιδρύματος και αυτό γέμισε χαρά και συγκίνηση τους παρευρισκόμενους.

Στα... πηγαδάκια συζήτησης  την τιμητική της είχε η έννοια "δώστε χρόνο στο χρόνο" μια έννοια που στο Χριστοδούλειο βρίσκει το αληθινό της νόημα.
Μοναδικό σημείο θλίψης για τα παιδιά του ιδρύματος ήταν η πληροφόρηση για τη "φυγή από την ζωή" ενός ανθρώπου, φίλου της  ομάδας μας που γνώριζαν και αγαπούσαν πολύ: Του Θοδωρή.

Το Χριστοδούλειο Ίδρυμα ήταν, είναι και θα είναι πηγή άντλησης μοναδικών συναισθημάτων, για όσο υπάρχουν άνθρωποι που το στηρίζουν.

Ο αποχωρισμός σε τέτοιες περιπτώσεις είναι δύσκολος, αφού τότε η έννοια "δώστε χρόνο στο χρόνο" χάνει το νόημά της...

Αυτή η αποστολή ήταν για τους  Γλάρους Αιγαίου το τελευταίο "πέταγμά" τους για το 2010. Ένα "πέταγμα" στην αναζήτηση της ελπίδας για το μέλλον... πλημμυρισμένοι από αγάπη και αισιοδοξία για το 2011...

Από τους "Γλάρους Αιγαίου"
       Λευτέρης Γκόνος

 

 

                                                                

 

234

567

8