Παρασκευή Οκτώβριος 18 , 2019

Γιατροί του κόσμου

Οι "Γιατροί του Κόσμου" είναι μια ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνται εθελοντικά προκειμένου να παράσχουν βοήθεια σε συνανθρώπους μας που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό θεραπεύουν πρόσφυγες, θύματα πολέμου αλλά και φυσικών καταστροφών, τοξικοεξαρτημένους, παιδιά του δρόμου, εκπατρισμένους και μέλη άλλων ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων.

 

2

 

Οι "Γλάροι Αιγαίου", αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του έργου τους, συγκεντρώσαμε σημαντική ποσότητα φαρμάκων, προσφορά της Aegean Airlines, και επισκεφθήκαμε τον ξενώνα της Οργάνωσης που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου του 2011.

Σ' αυτόν το ζεστό και φιλόξενο χώρο τα μέλη της Οργάνωσης αναλαμβάνουν τη θεραπεία ασθενών, κυρίως γυναικόπαιδων, αλλά και την ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία. Αυτό γίνεται μέσω παιδαγωγικής και εκπαιδευτικής υποστήριξης, παράλληλα με την ίαση και την ψυχολογική στήριξη. Το μέγιστο διάστημα παραμονής των φιλοξενούμενων είναι ένας χρόνος και φεύγοντας η Οργάνωση τους βοηθά στην ανεύρεση εργασίας.

Εμείς, οι "Γλάροι Αιγαίου", συνομιλήσαμε με τους ανθρώπους που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ξενώνα και αντιληφθήκαμε πόσο σημαντικό είναι το έργο τους. Νιώθουμε ευτυχείς που συνεισφέραμε αυτό το έργο για πρώτη φορά, θέτοντας έτσι βάσεις για μια διαρκή συνεργασία με τους "Γιατρούς του Κόσμου". Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε το έργο τους καλύπτοντας όσο το δυνατών περισσότερες από τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν.

41011

121416

 

30-12-2011

Οι "Γλάροι Αιγαίου" στα πλαίσια μιας διαρκούς συνεργασίας με τους "Γιατρούς του Κόσμου" για άλλη μια φορά συγκεντρώσαμε και παραδώσαμε στις 30-12-2011 ποσότητα φαρμακευτικού υλικού. Η ευγενική προσφορά των φαρμάκων μας ήρθε από την αεροπορική εταιρία "Αegean airlines" την οποία ευχαριστούμε για την συνεχή υποστήριξή της. Ευχόμαστε στους "Γιατρούς του Κόσμου" το 2012 να τους δίνει υγεία και ψυχική δύναμη, ώστε να συνεχίζουν να προσφέρουν ανιδιοτελώς τις ιατρικές τους γνώσεις σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

   Aegean seagullsAegean seagullsAegean Seagulls

 

Ομάδα «Γλάροι Αιγαίου»