Παρασκευή Οκτώβριος 18 , 2019

Οι Γλάροι Αιγαίου στη Σίφνο 2015

«Αναζητώντας τη φύση της ευτυχίας μέσα στο ελληνικό φώς»

"ΣΙΦΝΟΣ"

με τα φτερά της  AEGEAN AIRLINES

P1050322


   Αρχικά η Σίφνος ονομάστηκε «Μεροπία» και «Άκις» ονόματα που παραπέμπουν στις Πλειάδες και τον Οβίδιο.
   Η Σίφνος, ένας «Επικούρειος» τόπος όπου ο καθένας μας αισθάνεται «Σιφνός» από τις καθημερινές του έγνοιες και απελευθερώνεται. Η Σίφνος μου θυμίζει την ανάγκη της προσφοράς, του αλτρουισμού και του μέτρου.

   Υπάρχει μια μαγεία στην ανάμνηση ...Όταν θυμόμαστε φαίνεται να επιτυγχάνουμε εκείνη την αδύνατη σύνθεση ...την οποία λαχταρά η ζωή.
Για όσους βρεθήκαμε εκεί πριν από δύο χρόνια μια ατελείωτη υπόθεση παρέμενε στο νου. Εκεί συναντήσαμε την έκφραση του φόβου σε δυο αθώα παιδικά μάτια και την αγωνιώδη έκκληση για βοήθεια.
   Ο σχολικός εκφοβισμός υπάρχει...

   Και να 'μαστε σήμερα έτοιμοι να ξαναβρεθούμε στο νησί, ανάμεσα σε φίλους έτοιμοι να προσφέρουμε ...να ακούσουμε ...να εξετάσουμε ...να ενημερώσουμε ...να προστρέξουμε στα παιδιά, το πιο ακριβό μας χαμόγελο το πιο ακριβό μας δάκρυ. Λίγους μήνες πριν η πρόσκληση από τους Σιφναίους φίλους για το επανειδείν.
Ακολούθησαν εντατικές προσπάθειες για την οργάνωση μιας άρτιας αποστολής. Η διαίσθηση θετική, όλο το νησί προσφέρει απλόχερη στήριξη... στην ομάδα, προστίθενται και νέοι παιδίατροι ώστε να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες για παιδιατρική φροντίδα.

   Παρασκευή και 13 Μαρτίου 2015 ώρα 10:00' αναχωρούμε από την παραλία του Χάρακα με τρία φουσκωτά σκάφη και καπετάνιους τους κ.κ. Ε. Καραμπέτσο, Γ. Σαγώνα και Κ. Κόλλια. Ο καιρός βαρύς, σοροκάδα και βροχή. Άφιξη στις Καμάρες μετά τέσσερις ώρες. Κουρασμένοι αλλά έτοιμοι, βρεγμένοι αλλά ζεστοί από την υποδοχή των φίλων... Ο γιατρός κ Σπύρος Ρουπακιώτης, ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μπαμπούνης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα υγείας κ. Κώστας Σούλης, ο κ. Σταύρος Καλογήρου, η κα Μόσχα Διαρεμέ και ο κ. Αλέκος Καστρινάκης μας περίμεναν υπό βροχή οι οποίοι φρόντισαν τοσο για την μεταφορά και την φιλοξενία μας, οσο και για την  εύρυθμη λειτουργία της δράσης μας.

   Στα παιδιατρικά Ιατρεία εξετάστηκαν συνολικά 117 παιδιά. Η λειτουργία τους ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 13-03-2015 και ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 14-03-2015 από τους ιατρούς κ.κ. Μπουκουβαλέα Γαβριήλ (Παιδορθοπαιδικό), Παπανδρέου Ιωάννη (Παιδίατρο Εφηβικής Ιατρικής), Κότσιφα Ελένη (Παιδίατρο), Πελαγιάδη Ιορδάνη (Παιδίατρο), Παπαθεοδώρου Εβελίνα (Παιδίατρο) και Γκόνο Λευτέρη (τεχν. Ακτινολόγο). Αρκετά από τα παιδιά χρειάστηκε να παραπεμφθούν για περαιτέρω αντιμετώπιση στην Αθήνα.

  P1050214P1050275P1050260

  P1050267P1050223P1050253

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο κ. Μπαμπούνη Αντρέα  καθώς και την γραμματέα του Δ.Σ. κα Μαρία Ναδάλη για την  άψογη και υποδειγματική οργάνωση.

   Παράλληλα έγιναν ενημερωτικές δράσεις στο Πολιτιστικό κέντρο της Σίφνου προς γονείς και εκπαιδευτικούς, με θέματα: "Σχολικός Εκφοβισμός (Bullying): Μορφές, χαρακτηριστικά - επιπτώσεις του φαινομένου στο παιδί και ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας", από τις  κ.κ. Ζαπανδιώτου Λεμονιά Ψυχολόγος- Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, (M.Sc.) Συμβουλευτικής στην Ειδική  Αγωγή την Εκπάιδευση και την Υγεία,  Μαρμαρά Ζωή, Ψυχολόγο (Μ.Sc) Συμβουλευτικής στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία και προς εφήβους, από τον κ. Παπανδρέου Ιωάννη (Παιδίατρο Εφηβικής Ιατρικής- Επιστημονικό Υπεύθυνο Ιατρείου Εφηβικής Ιατρικής Τζανείου Γ. Ν. Πειραιά).

  P1050240P1050303P1050246

   Κυριακή πρωί 15 Μαρτίου 2015. Η Ομάδα μας έτοιμη προς αναχώρηση. Ο καιρός φρεσκάρει αλλά οι καπετάνιοι έμπειροι. Μετά από ένα ευχάριστο και ασφαλές ταξίδι επιστρέφουμε στον τόπο αναχώρησης.
   Είμαστε γεμάτοι από εικόνες, ζεστά συναισθήματα και αναμνήσεις...

P1050183

   Μας λείπει μία ιδιαίτερα αγαπητή παρουσία, η Ελένη Κοτσοβού, κοινωνική λειτουργός κοινωνιολόγος, ενεργό μέλος των «Γλάρων Αιγαίου» στην μνήμη της οποίας αφιερώνουμε την αποστολή που πραγματοποιήσαμε ...
   Καλό ταξίδι φίλη μας Ελένη...

   Η αποστολή πραγματοποιήθηκε χάρη στην αμέριστη υποστήριξη της  AEGEAN AIRLINES του μεγάλου μας χορηγού, που με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία στέκεται πάντα στο πλευρό των παιδιών.

Ευχαριστούμε τις εταιρίες: LALIZAS ναυτιλιακά είδη που επιμελείται διαρκώς του θαλάσσιου εξοπλισμού μας, ntounisprint για την προσφορά ενδυματολογικού εξοπλισμού, τον Ναυταθλητικό Όμιλο ORIA Λεγραινά για την φύλαξη - ανέλκυση - καθέλκυση των σκαφών και την κατασκευάστρια εταιρία φουσκωτών σκαφών Marvel για την ασφαλή μεταφορά της ομάδας μας με τα σκάφη της.


 

Ομάδα "ΓΛΑΡΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ"