Παρασκευή Οκτώβριος 18 , 2019

Οι Γλάροι Αιγαίου στη Σίφνο 2016

 

 «Όταν ξαναγυρίσαμε στην γωνιά των άστρων…»

P1060917

Όσες φορές και να ζήσει η ψυχή έναν τόπο όσες φορές και να τον γνωρίσει πάντα κάτι θα περισσέψει για την επόμενη φορά.

   Κάθε φορά που προετοιμάζουμε αποστολή αυτό πάντα περνάει από το μυαλό.

   Αυτή τη φορά ο προορισμός οικείος, νερά γνώριμα, ουρανός φιλόξενος. Χαράζουμε ρότα για μία ακόμη φορά για το Αστρογώνιο, το νησί της Σίφνου όπου θα ενώσουμε και πάλι το νήμα του χρόνου.

   Παρασκευή 4 Νοεμβρίου του Σωτήριου έτους 2016. Η ώρα της αναχώρησης έχει φτάσει. Δύο φουσκωτά σκάφη με καπετάνιους τους κκ. Ε. Καραμπέτσο και Κ. Κόλλια έτοιμα με την ομάδα και τον εξοπλισμό της στο Μαραθώνα.

Στην ανάμνηση της τελευταίας φοράς και παρότι ο καιρός προβλέπεται ιδανικός μια φευγαλέα σκέψη περνάει από το μυαλό…

   …λες  ο σορόκος να κάνει το θαύμα του; λες να βραχούμε τελικά; Όπερ και εγένετο!

PHOTO VIDEO SIFNOS 88PHOTO VIDEO SIFNOS 90PHOTO VIDEO SIFNOS 89

        Αποβιβαζόμαστε στις Καμάρες, βρεγμένοι ως το κόκκαλο αλλά ζεστοί από τα πρόσωπα που μας υποδέχονται… ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μπαμπούνης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα υγείας κ. Κώστας Σούλης μας περίμεναν για να μας καλοδεχτούν με σιφνέικο κέρασμα. « Ήρθατε και μαζί ήρθε και η βροχή που τόσο είχαμε ανάγκη…» μας λένε και αυτόματα καταλαβαίνουμε πόσο ανάγκη μας έχουν. Το νησί διψούσε για νερό και παιδίατρους…

Η παιδιατρική μας ομάδα πάντα ευέλικτη και αποτελεσματική μεταβαίνει γρήγορα στο χώρο των ιατρείων η λειτουργία των οποίων ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 4-11-2016 και ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 5-11-2016.

sifnos2016ΣίφνοςP1060838

       Εξετάσθηκαν συνολικά 136 παιδιά, από τους ιατρούς κκ. Γρίβα Θεόδωρο (Ορθοπεδικό), Παπανδρέου Ιωάννη (Παιδίατρο Εφηβικής Ιατρικής), Ματιάτου Μαρία (Παιδίατρο), Μουμουλέτσα Αντωνία (Παιδίατρο), Γκρινιούκ Κατερίνα (Παιδίατρο), Θεοδόση- Γεωργιλά Αναστάσιο (Καρδιολόγο) και Καϊάφα Αναστασία (Δερματολόγο). Για κάποια από τα παιδιά χρειάσθηκε να γίνει διασυνδετική με το Τζάνειο για περαιτέρω αντιμετώπιση.

P1060849P1060857P1060852

      Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο κ. Μπαμπούνη Ανδρέα, κ. Κώστα Σούλη και την κ. Φλώρα Χρυσού τόσο για τη φιλοξενία όσο και για την άψογη οργάνωση .

   Όλα ήταν οργανωμένα κατά τον ιδανικότερο τρόπο συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επιτυχία της δράσης μας.

  P1060847P1070023P1060854

    Το απόγευμα του Σαββάτου 5-11-2016 πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση με γονείς και εκπαιδευτικούς στο Πολιτιστικό κέντρο της Σίφνου, με θέματα: "Έφηβος εμπειριών συλλέκτης", από την κ. Εμμανουήλ Μαρίνα Ψυχολόγο και τον κ. Παπανδρέου Ιωάννη (Παιδίατρο Εφηβικής Ιατρικής).  

DSC05620

Κυριακή πρωί 6 Νοεμβρίου 2016. Η Ομάδα μας αναχώρησε με κατεύθυνση το Μαραθώνα . Ο καιρός ταξιδιάρικος. Ο χρόνος κύλησε γοργά και ευχάριστα, όλοι ήδη σκεφτόμαστε την επόμενη φορά.

P1060922IMG 6113

 Η αποστολή πραγματοποιήθηκε χάρη στην αμέριστη υποστήριξη της AEGEAN AIRLINES του μεγάλου μας χορηγού, που με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία στέκεται πάντα στο πλευρό των παιδιών.

Ευχαριστούμε την εταιρία LALIZAS ναυτιλιακά είδη που επιμελείται διαρκώς του θαλάσσιου εξοπλισμού μας  για να  μπορούμε να ταξιδεύουμε με ασφάλεια και άνεση. Επίσης την κατασκευάστρια εταιρία φουσκωτών σκαφών MARVEL για την ασφαλή μεταφορά της ομάδας μας με τα σκάφη της.

 

 

Ομάδα "ΓΛΑΡΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ"